Mentaltræning

Mentaltræning er en anerkendt forskningsbaseret træningsform, som kan kaldes skridtet videre end Mindfulness. Under mentalttræning føres man ind i en hviletilstand, hvor det indre kritiske filter er slået fra så hjerne og underbevidsthed er modtagelig for nye styrkende input.

Ændring af uhensigtsmæssige tankespor
Rent praktisk foregår mentaltræning liggende eller siddende, hvor man igennem 15 minutter lytter til en personlig lydfil og bliver guidet til fysisk og mental afspænding. Lydfilen har til formål at skabe nye spor i hjernen - at træne den til nye sundere og støttende tankemønstre. De fleste kender til den lille stemme, der til tider dukker op og slår os i hovedet med negative input og fortæller, hvor utilstrækkelige vi er på den ene eller anden måde. Den lille stemme har præget os i årevis og har skabt nogle uhensigtsmæssige spor, der spænder ben for os. Med mentalttræning kan sporene ændres til støttende tanker, tanker der styrker os med lige præcis det den enkelte har brug for - stressreduktion, mere overskud og ro i hverdagen, større selvværd, bedre nattesøvn eller hvad målet måtte være.

Dokumenteret effekt
Mentaltræning har en dokumenteret meget stor effekt såvel forebyggende som helbredende på bl.a. stressramte. Udover at kroppen og sindet igennem mentaltræning lærer at slappe af og komme i ro, bliver der gennem suggestioner og visualiseringer udløst endorfiner, som er modgiften til stresshormonet kortisol. Herudover får den stressede hjerne, det den allermest har brug for, nemlig hvile så der igen kan dannes mental balance og ro i kroppen.

Udnyt hjernens fulde potentiale
Mentaltræning er mest udbredt i sportens verden, hvor atleter bruger det til at performe optimalt og yde det yderste ved fx at tænke på sig selv som vinder, visualisere et løb for sig, så hjernen allerede tror at den har gennemført løbet og dermed præcis ved hvad der skal ske for at nå først over målstregen. Med mentalttræning kan man derfor lære at udnytte sin hjernes fulde potentiale og herigennem de mål man har sat sig for – uanset hvad det måtte være!

Kom sovende til et styrket 'jeg'
Gennem mentaltræningen opnås også en øget bevidsthed om de tanker, der styrer en, hvilket hjælper med at fokusere på det der opbygger og støtter en.  Mentaltræning kan i bund og grund ses som en styrkende ’morfar’, hvor man gennem hvile opnår fysisk og mental balance og får opbygget et sundere jeg – uden at foretage sig noget som helst!

Du kan læse mere om mentaltræning på linket herunder og på bloggen her:

Her vokser træerne ind i himlen!
Train your Brain

Eller se med på YouTube her

Brancheforeningen af Danske Mentaltrænere

Medlem af Brancheforeningen af Danske Mentaltrænere (BDMT)