Blog

lykkepiller

Dyrk dine gode minder

Der skal 10 gode tanker til at opløse én negativ. 10 gode minder til at neutralisere ét dårligt. 10 rosende ord til at udligne ét kritisk. De negative stresshormoner er en langt stærkere cocktail end de positive. Derfor er det vigtigt for vores mentale sundhed og balance at fokusere på det positive, at træne glæden […]

Kronisk stress

Hvordan opstår kronisk stress? Og hvad sker der i hjernen?

Kronisk stress, er den lægelige betegnelse for langvarig stress. Kronisk opstår når du over en lang periode (vi taler måneder eller år!) har et forhøjet niveau af stresshormoner i kroppen, som giver sig udslag i stresssymptomer af den ene eller anden art. Stress er jo i sig selv en hel naturlig og ufarlig biologisk mekanisme, […]

Overbevisninger

Derfor er der forskel på dig og dem du ser op til…

Vi har alle nogle vi ser op til. Ledere, berømtheder, sportsfolk e.l. Den du ser op til, er sandsynligvis en, der besidder nogle kvaliteter eller egenskaber du selv ønsker dig. Måske en, der hviler i sig selv, har karisma, overskud eller som har styr på det hele. Da jeg var sidst i 20’erne var jeg […]

Ændring af tankespor i hjernen

Ændring af tankespor i hjernen fører dig i mål

”Det er, som om at min hjerne er begyndt at fortælle mig, at jeg godt kan…” Ordene er en af mine klienters. En ung pige i  starten af tyverne (lad os kalde hende Sofie), der kom til mig, fordi hun følte sig mobbet på sin arbejdsplads. Hun arbejder i en branche, hvor omgangstonen kan være […]

Tilbagevendende stress

Tilbagevendende stress? Sådan holder du dig stressfri

Den største risiko ved at få det godt igen, er at man glemmer at man har haft det skidt… For når man har det godt behøver man ikke at gøre noget for at få det godt…tror man. For der er desværre en risiko for tilbagevendende stress. Vaner og tanker Kender du det, at holde i […]

Energy management

Energy Management – hold regnskab med dine ressourcer

Det var i 80´ernes yuppie tid, hvor skulderpuderne struttede om kap med håret, at begrebet time management dukkede op. Det var tiden hvor de unge blev mærkevarefikserede og film som Wall Street med Michael Douglas hittede i biograferne. Det var dengang vi hørte walkman med kassettebånd og hårgeléen skulle hedde Studio Line – ka´du huske […]

ramme bunden

Hvad sker der når vi rammer bunden – og hvordan rejser man sig igen?

Det er den hidtil sværeste periode i mit liv – dengang jeg ramte bunden. Jeg befandt mig et sort sort hul. Ingen lys, ingen håb, al tro havde forladt mig. Jeg havde ikke mere at gi´ af, ikke mere at kæmpe med. Jeg lå i min seng, kunne ikke stå på mine ben, kunne knap […]

Hjernbølgefrekvens

Fra første til femte gear på under 1 sekund

Hun er lækker ik’? Hvis hun var din, er jeg sikker på at hun ville blive behandlet som en dronning. Du ville lytte efter om hun spandt som hun skulle, tjekke motoren, fylde olie på, polere hende og tage hende til service. Måske tale kærligt til hende når hun startede som en mis og omtale […]

Informationsforbrug forværrer stress

Informationsforbrug udløser stress

Vi er meget oplyste og bevidste om, hvad der er sundt og usundt for vores kroppe – hvad vi skal spise og hvad vi helst skal undgå for meget af. Men hvad med vores mentale sundhed – det vi fodrer vores hjerner med? Det er værd at tage et nærmere kig på! For også vores […]