Overbevisninger

Derfor er der forskel på dig og dem du ser op til…

Vi har alle nogle vi ser op til. Ledere, berømtheder, sportsfolk e.l. Den du ser op til, er sandsynligvis en, der besidder nogle kvaliteter eller egenskaber du selv ønsker dig. Måske en, der hviler i sig selv, har karisma, overskud eller som har styr på det hele.

Da jeg var sidst i 20’erne var jeg til foredrag med Chris McDonald og sad efterfølgende med store beundrende øjne og en lille stemme i hovedet, der sagde: Sådan vil jeg også være! …men han er jo amerikaner, det er sådan noget de kan – ikke os.

Så hvad er forskellen på dem og os?? (altså dem vi ser op til)

Vores hjerne bliver programmeret igennem vores barndom. Her bliver vores underbevidsthed fyldt med overbevisninger fra vores omgivelser. Det er den tidlige programmering, der kommer til at følge os resten af livet og styre os…

Og det sker faktisk – hold nu fast – 95% tiden. Så meget af tiden kører du på autopilot, med bevidstheden under armen!

Din underbevidsthed er blevet trænet og udviklet fra du var helt lille. Dine forældre, lærer og andre tætte relationer, har sat små spor i din hjerne og præget dine tankemønstrer og dermed din adfærd. De har helt sikkert gjort det i den allerbedste mening. Men noget af det, spænder sikkert ben for dig i dag…

Måske har du fået at vide af din lære i anden klasse at du var langsom, dårlig til at læse, klassens klovn, larmende eller genert. Eller måske har dine forældre tvivlet på dine evner eller kaldt dig et rodehoved. Det er alt sammen blevet til begrænsende overbevisninger. Og det vil følge dig resten af livet, hvis du ikke er bevidst om dem eller har fået omprogrammeret din hjerne undervejs.

Så det er forskellen…! Vores autopilot

Så de her mega irriterende succesfulde, glade, overskudsagtige og selvsikre mennesker – dem som vi ser op til og beundrer. Den eneste forskel på dem og os, er deres programmering… som er fuldt tilgængelig for os alle!

Deres tankermønster og overbevisninger er støttende. Sandsynligvis vil deres tanker være hen ad:

Jeg er et unikt og værdifuldt mennesker

Jeg bidrager med noget unikt og betydningsfuldt

Jeg er værdifuld for mine omgivelser og verden

Chris McDonald fortalt dengang i sit foredrag, at han var blevet træner af sin sportscoach i at stå foran spejlet hver morgen og sige ‘I am a winner’. Det havde han gjort hele sin barndom og ungdom igennem og det havde sat nogle ’vinder-spor’ i hans hjerne. Og gjort ham til en vinder.

Du kan blive en af dem – nemt og hurtigt

For at komme ud af uhensigtsmæssige og begrænsende overbevisninger, skal man først og fremmest blive bevidste om dem. Coaching er en særdeles egnet metode, til at blive mere bevidst om, hvad der begrænser en. Men det er ikke nok at ændre på det bevidste sind, da det har meget lidt indflydelse og magt med de sølle 5% det styrer os.

Det kræver at vi påvirker det ubevidste!

En strategi, er at gøre som Chris McDonald og stille sig foran spejlet. Men det er ikke den nemmeste vej – og slet ikke den hurtigst. Problemet med den teknik er at den tager tid og kræver en stor indsats fra din side. Men det største problem er at du måske ikke tror på det du siger… Der er en overvejende sandsynlighed for at en lille stemme i dit hoved vil sige:

Tror du virkelig selv på det?

Yeah right!

Prøv lige at se på dig selv, makker!

Ej, Nina du ligner jo lort – get real!

Din ’hårdt pumpet, supertrænet gennem hele livet’ underbevidsthed vil spænde ben for dig. Modsige dig.

Så hvad gør du så?

Du skal snyde den. Lulle den i søvn, så den ikke forstyrre dig i dit arbejde med at træde nye spor i hjernen.

Og det kan mentaltræning!

Det er både et meget effektfuldt og nemt tilgængeligt redskab. Under mentaltræning føres man nemlig ind i en hviletilstand, hvor det indre kritiske filter er slået fra. Derfor er din hjerne og underbevidsthed modtagelig for nye styrkende input – uden den forstyrrende lille stemme.

Det er en langt mere effektiv og hurtig måde at omprogrammere hjernen på, og styrke os selv med støttende overbevisninger, tankemønstrer, vaner og adfærd. Med mentaltræning kan vi træne vores hjerne til lige præcis det vi allermest har brug for – større selvværd, større gennemslagskraft, mere overskud, mere ro, mere balance, mere arbejds- eller hverdagsglade, at blive en bedre beslutningstager, få bedre lederegenskaber eller hvad end, det måtte være.

Så kan du blive den alle andre ser op til – hvis det er dit mål.

Vil du vide mere om mentaltræning og hvorfor det er så effektivt – så se med på videoen her: Billedresultat for youtube

Du kan læse mere om mentaltræning her:

Ændring af tankespor i hjernen fører dig i mål
Treat your Mind…!
Train your Brain
Her vokser træerne ind i himlen

Tilmeld dig MindTreats nyhedsbrev og få tilsendt e-bogen:
De 9 nøgler – KOM STYRKET UD AF DIN STRESS – gratis.
En trin for trin guide til et bedre live med mere overskud, balance og glæde.