Ændring af tankespor i hjernen

Ændring af tankespor i hjernen fører dig i mål

”Det er, som om at min hjerne er begyndt at fortælle mig, at jeg godt kan…”

Ordene er en af mine klienters. En ung pige i  starten af tyverne (lad os kalde hende Sofie), der kom til mig, fordi hun følte sig mobbet på sin arbejdsplads. Hun arbejder i en branche, hvor omgangstonen kan være lidt hård, og hvor der hersker hakkeorden. Sofie havde svært ved at sove om natten. Hendes tanker hvirvlede rundt i hovedet – de hårde ord fra kollegaerne, ærgrelserne over at ikke at have svaret igen, følelserne af vrede, frustration og mindreværd.

Sofie kom med et klart mål: At lære at sige fra. Hun ville ikke længere finde sig i at blive behandlet som om at hun var mindre værd. Hun ville lære at passe på sig selv, slippe de triste tanker og følelser. Sofie ville have ro om natten og slippe følelsen af konstant angreb og mindreværd. Hun kom også med den overbevisning om at hun ikke kunne sige fra, hvilket havde spændt ben for hende i (alt for) lang tid.

Nogle klienter kommer mere under huden på mig end andre. Sofie er en af dem. Jeg synes hun er så sej! At hun vælger at tage ansvar for sig selv og sit liv og beder om hjælp dertil! Hun kunne sagtens have valgt at bruge sine penge på et par nye jeans, make-up eller en (billig) designertaske, men hun valgte at investere dem i sig selv – sin personlige udvikling – og sin mentale sundhed….(Og som stresscoach kan jeg ikke lade vær med at tænke på, hvor hun var endt, hvis hun ikke havde taget ansvar for sig selv…)

Et kæmpe skridt mod målet

Allerede til anden session kunne jeg mærke at Sofie havde arbejdet målrette med sig selv. Hun var forandret. Jeg spurgte hende, lidt inde i sessionen, ’Hvad tænker du om dig selv i dag? Hun svarede ’ jeg er glad, rolig og føler mig stærk. ’Og hvordan tænkte du om dig selv for en måned siden? ’Jeg var deprimeret, trist og urolig’ ’Hvad er der sket?’ spurgte jeg. Sofie svarede ”Det er, som om at min hjerne er begyndt at fortælle mig, at jeg godt kan…”…!! ’Jeg ved ikke hvad det er, du har gjort ved mig…’ sagde hun.

Som coach kunne jeg ikke lade være med sidde og juble fuldstændig vanvittigt inden i!! Hvor er det fantastisk! En så stor fremgang efter bare en session. Og hvad var det så jeg havde gjort, som Sofie spurgte om?

Ændring af tankespor i hjernen – ‘Jeg kan godt’

Mindcoaching – den potente kombinationen (som ophavsmanden Jørgen Svenstrup kalder det) af coaching og mentaltræning, er svaret. I mentaltræning bruger jeg klientens egne ord, som bliver gentaget igen og igen. Det er ændring af tankespor i hjernen, fra ‘Jeg kan ikke’ til ‘Jeg kan godt!’. De nye tankerspor overskrider de gamle tanker – de destruktive tanker vi alle har om os selv. I Sofies tilfælde havde jeg lavet en lydfil, hvor sætningen ’Jeg kan godt’ blev gentaget igen og igen sammen med hendes strategi for at sige fra. Og det var præcis det Sofie kom til at opleve i vågen tilstand. Hun kunne godt sige fra! Og det havde ført hende tættere på hendes mål – givet hende glade i kroppen, ro i hovedet og bedre søvn… jeg ved det…, det lyder næsten for godt til at være sandt… men det var ikke til at tage fejl af – det kunne både ses og høres på Sofie.

Men faktisk er det er jo ikke mig, men Sofie, ‘der gør noget’! Det er hende, der har taget ansvar, investeret i sig selv. Det er Sofie der har arbejdet målrette med sig selv ved at øve de strategier hun selv har fundet frem til og lagt for sig selv. Og så har Sofie mentaltrænet. Målrettet og fokuseret. Og det har rykket hende!’

Jeg er ikke i tvivl om at Sofie fremover vil kunne alt det, hun sætter sig for, nu hvor hun har fundet frem til sine styrker og fokuserer langt mere på det hun kan og på hendes eget værd. Og nu hvor hun har valgt en ny retning og bevæget sig væk fra tanker og vaner, som ikke støtter hende.

Og hvor er det fantastisk at være med til at overvære en sådan vending hos et ungt menneske! Jeg kan ikke lade vær med at synes at jeg har verdens bedste og mest meningsfulde job! Og at jeg sidder med guld mellem hænderne i den potente cocktail (Mindcoaching) for at citere Jørgen igen. …Og ikke mindst, at jeg har verdens sejeste klienter! 🙂

Vil du vide mere om mentaltræning og hvorfor det er så effektivt – så se med på videoen her: Billedresultat for youtube

Du kan også læse mere om coaching og mentaltræning i nedenstående blogindlæg

Stressramt – du skal ikke stå alene!
Treat your Mind…!
Train your Brain
Her vokser træerne ind i himlen
Om at stå på sidelinjen

Tilmeld dig MindTreats nyhedsbrev og få tilsendt e-bogen:
De 9 nøgler – KOM STYRKET UD AF DIN STRESS – gratis.
En trin for trin guide til et bedre live med mere overskud, balance og glæde.