Stressramt - du skal ikke stå alene

Stressramt – du skal ikke stå alene!

At være stressramt er svært – rigtig svært! Men at stå alene og uden den store forståelse fra omverden gør det også ensomt og selvforstærkende!

Er man stressramt skal man have hjælp hurtigst muligt for at komme ovenpå igen – det er ikke noget man hverken skal eller kan klare alene. Jeg hører desværre stadig om stressramte, der bliver sygemeldte fra deres arbejder og bliver sendt hjem et par uger. At vente derhjemme på at det går over, hjælper ikke – for det går ikke over af sig selv! Tværtimod kan man forværre tilstanden ved at sidde derhjemme alene med sine tanker og problemer, med skammen, fortvivlelsen eller magtesløsheden.

Det kræver professionel hjælp

Stresshåndtering kræver professionel hjælp fra en med indsigt og speciale i stress, så man kan få de rigtige redskaber til at få i ro i kroppen, få klarlagt de stressorer, som udløser stressen og blive bevidst om de symptomer stressen giver, så der kan handles i tide, hver gang de mærkes. Det kræver at der bliver lagt både kortsigtet og langsigtet strategier for at navigere i de udfordringer og mulige stressorer, som findes og styre sikkert udenom dem, så man hurtigt kan komme ovenpå igen og undgå tilbagefald i fremtiden.

Mindcoaching sikrer langvarig effekt

Men det kræver også at der arbejdes med det, som grundlæggende styrer os – vores tanker, vores tilgang til os selv, til verden og til mulige forandringer. Det kræver at der ses på det hele menneske. Derfor er Mindcoaching så effektiv en metode til bl.a.a stressbehandling. Her arbejdes der nemlig på både det bevidste plan gennem coachingen og med vores sind (det ubevidste) gennem mentaltræning. På den måde sikres at uhensigtsmæssige tankemønstrer, vaner og overbevisninger håndteres og elimineres til fordel for nye støttende tanker, så der opbygges en sund og varig mental robusthed.

Mindcoaching har dokumenteret meget stor effekt og er den hurtigste og mest effektive vej tilbage til et liv i balance! Tilgangen sikrer at der opleves hurtige positive forandringer, hvilket øger troen på bedring og dermed også motivationen. Mindcoaching kræver oftest kun få sessioner og tilgangen sikrer også at man kommer styrket ud af sin stresstilstand – en gang for alle. Jeg har prøvet det selv – jeg har set det på andre. Der er en vej ud!

Læs mere om stress i nedenstående blogindlæg

Spørgsmål om stress fra en ung mand
Hvordan opstår stress og hvad sker der i kroppen?
Fra liggestol tilbage til kontorstol
Er yoga svaret på stress?
Stress quick fix

Du er også velkommen til at melde dig ind MindTreats Facebook gruppe ‘Fra stress til indre styrke’ og få råd, hjælp, stille spørgsmål til mig omkring stress samt sparre med ligesindet.