Mentaltræning dø

Dengang jeg prøvede at dø

Jeg har set døden i øjnene. Jeg har taget mit sidste åndedrag og oplevet min egen død. Jeg fik tid til at reflektere – reflektere over det liv jeg havde haft, de mennesker jeg havde elsket, de ting jeg havde prioriteret og valgt.

Dengang jeg prøvede at dø, var til den årlige forsamling i Branchen for Danske Mentaltrænere (BDMT). En dag, hvor en lille kerne af mentaltrænere fra hele landet, var samlet for at inspirere, dele og sparre med hinanden. En dag hvor agendaen også stod på at diskutere, hvordan vi udbreder kendskabet til mentaltræning. Vi ved selv at vi står med noget meget værdifuldt og stærkt mellem hænderne – et helt ekstremt effektivt værktøj til at flytte folk i tid og sted, fører dem i mål, til lige præcis der hvor de gerne vil være!

At se sin egen død i øjnene

Nu var det ikke fordi at vi i branchen havde et kollektivt ønske om at dø. Foreningens sekretær Jacob Høedt Larsen havde valgt at benytte lejligheden til at eksperimentere med og udforske emnet ’døden’. De tilstedeværende medlemmer blev derfor guidet i en mentaltræning, hvor vi skulle opleve vores egen død.

For nogle var det en stærk oplevelse, for nogle var det en ubehagelig oplevelse, for andre havde det været en meget rørende oplevelse – fælles for alle var dog at vi havde set vores egen død i øjnene. Vi havde fået lov til at reflektere over hvordan vi ville herfra. Men stærkest af alt var at vi ved at se vores egen død blev tvunget til at se på det liv vi lever i dag – vores valg og vores prioriteringer, som står i vejen for at komme herfra som vi allerhelst vil.

Mentaltræning skaber målbilleder i hjernen

Og det er præcis det mentaltræning kan! Det kan flytte os i tid og sted. Det kan danne billeder i hjernen, som kan blive til vores pejlemærker, vores vejviser, så vi ubevidst bevæger os derhen, hvor vi gerne vil hen. Det kan få os til at se ting som vi ikke var bevidste om, tanker som ikke dukker op i dagligdagens turbulens, svar som vi ikke vidste fandtes.

Stort til Jacob fordi jeg måtte opleve min egen død. Den virker ikke så skræmmende mere som den ellers har gjort. Jeg ved den bliver god og at jeg kommer herfra som jeg gerne vil – fordi jeg allerede fra i dag kan sætte ind der, hvor der er behov, for at nå det billede jeg nu har i mit hoved af min egen død… Få gjort og sagt de ting som jeg behøver.

 

Vil du vide mere om mentaltræning så læs med på nedenstående blogindlæg:
Her vokser træerne ind i himlen
Train your Brain
Treat your Mind