Sindet har styringen

Treat your Mind…!

Sindet har styringen!

Hvorfor har vi kun fokus på vores krop og hjerne her i Vesten? Hvorfor negliger vi fuldstændig sindet, når så mange har ondt i sjælen?? Og hvorfor er det, at vi får små nervøse tics omkring øjnene når vi hører ordet ‘sind’ og tankerne henledes på chanting, bare tær, hippier og ø-lejrer…?

Det er sindet, der tolker den verden og virkelighed vi færdes i, igennem de erfaringer vi har gjort os i livet og de overbevisninger vi har fået deraf. Det er sindet, der kommunikere med din hjerne – sindet bestemmer i virkeligheden, hvordan du har det – det er her tanker og følelser fødes ud fra sindet tolkning af omgivelserne.  Sindet har et kort og fast greb i tøjlerne og dermed magten over både din krop og din hjerne!

Eksempel

Lad os tage et lidt karikeret eksempel på tre forskellige sinds tolkninger af den samme situation:

A, B, C Er ude at gå en tur i skoven og møder en mand på deres vej.

A:’Han smiler lumsk! Han ser farlig ud, han kunne godt ligne en øksemorder…!!’

B: ’Nå, der går en mand’

C: ’Sikke sødt han smiler, jeg bliver så glad af smil fra fremmed.’

Tre tanker, som vil afføde tre forskellige fysiologiske reaktioner i hjernen og aktivere det autonome nervesystem på tre forskellige måder med dertilhørende forskellige hormonsammensætninger som sendes ud i samtlige celler i kroppen.

Hvem af de tre står tilbage med den bedste følelse i kroppen? Ja ikke raketvidenskab, men tankevækkende… specielt med tanke på at sindet dvs. din underbevidsthed styrer dig 95% af tiden! Måske det er værd at give det lidt bevidsthed og opmærksomhed!

Sindet er nøglen

Sindet er derfor nøglen til din egentilstand, til at styre hvordan du gerne vil have det. Du kan træne sindet til mere styrke, mere glæde, mere sjov, mere robusthed – kort sagt til et bedre liv. Men også et længere liv! Det er langt bedre for dit helbred at have et ’lyst’ sind, tænke positivt og gå ubekymret til tingene. Det slider på kroppen med negative følelser, bekymring og tanker, det sætter alarmberedskabet i gang og sender kaskader af stresshormoner ud til samtlige celler i hele kroppen. Samtidig lukkes der ned for de funktioner, som hjælper os med at restituere og hele, for der ikke plads til at reparere kroppen, når vi er ’overlevelsesmode’.

OK Nina så lad os sige at det er sådan det forholder sig (…det gør det…!!) men hvordan ændrer jeg så mit sind? Og kan det overhovedet lade sig gøre, når vi nu taler om noget ubevidst?

Ja! Og egentlig er det ganske nemt…!

Mindcoaching

Den hurtigste og mest effektive vej er Mindcoaching, som er en kombination af coaching og mentaltræning. Coachingen arbejder på det bevidste plan mens mentaltræningen arbejder med sindet – det ubevidste – og går ind og påvirker neural forbindelser i hjernen for sikre vedvarende ændringer af uhensigtsmæssige tankemønstrer med nye sundere og opbyggende tanker og følelser dvs. en mere positiv og lys tilgang til verden. Det er simpel påvirkning af hjernen når den er mest modtagelig for nyt input dvs. når den vågne kritiske stemme er slået fra.

Mindcoaching er derfor en særdeles effektiv vej ud af psykiske ubalancer som stress, angst og depression, hvor coaching alene ikke helt slår til.

Mindcoaching åbner derfor op for muligheden for at blive den bedste, sundeste og gladeste version af dig og for en lettere og lysere tilgang til sine omgivelser og verden – en sund sjæl i en sund krop.

Så…Treat your Mind…for din egen skyld!

MindTreat

 

Du kan læse mere om stress, mentaltræning og mindcoaching på min blog her:
Hvordan opstår stress og hvad sker der i kroppen?
Train your Brain
Her vokser træerne ind i himlen
Om at stå på sidelinjen

Du er også velkommen til at melde dig ind i Facebook gruppen ‘Kom styrket ud af din stress’ og få råd, hjælp stille spørgsmål til mig omkring stress samt sparre med ligesindet.