Coaching vejen til et spring for livet

Coaching – hvad kan det egentlig?

Coaching har tidligere været bedst kendt fra sportens verden, her er det helt almindeligt at elite sportsudøvere har coaches til at guide og hjælpe med at opnå de bedste resultater. I dag anvendes coaching af helt almindelige mennesker, der ønsker at udvikle sig personligt eller arbejdsmæssigt og i stigende grad af virksomheder med henblik på bl.a. medarbejdertrivsel. Årsagen er at coaching er resultatorienteret og et effektivt redskab til at skabe positive forandringer hos den enkelte.

Hvorfor bruge en coach?

Alle har perioder i deres liv, hvor de har brug for retning, mening eller udvikling. Før i tiden kunne man gå til præster eller andre åndelige vejledere, der kunne give trøst, åndelig støtte og vise vej.

Men hvorfor så ikke bare bruge sin bedste veninde og en god flaske vin?’ tænker du måske. Man kommer rigtig langt med nære relationer – venner, bekendte eller kollegaer! Forskellen ligger i relationen, i coaching redskaberne og i de kraftfulde spørgsmål, der får dig til at reflektere, perspektivere og mærke efter. En coach har ydermere altid øje for dit mål uden personlig involvering, kapring eller gode råd, som ikke nødvendigvis passer ind i dit verdensbilled. En coach er uddannet til at rette lyskeglen, der hvor der er behov, så forhindringer som fx hæmmende overbevisninger belyses og håndteres. En coach kan hjælpe med at finde retning og vej – ikke igennem rådgivning, men ved at finde svarerne i dig, for kun du ved hvad der er det rigtige for dig.

Hvad er så forskellen på en coach og andre behandlere?

En coach har kun har fokus på fremtiden, dvs. rejsen fra nu´et til det mål du ønsker at opnå – der hvor du gerne vil flytte dig hen. Coachen arbejder således hele tiden med fokus på målet ude i fremtiden og vejen derhen. Fortiden er kun noget, der berøres kort, hvis der er relevant læring eller erfaringer at trække på, for at nå dit mål. Coachen fokus er at belyse det positive, dine ressourcer og styrker, som vil få dig til at vokse og hjælpe dig i mål.

Hvem kan coaches?

Alle kan have stort udbytte af en coach, uanset om alt kører på skinner eller om der er alvorlig skurren i hamsterhjulet. Vi har alle nogle drømme eller mål som vi gerne vil have realiseret. Det kan være personlige mål om mere gennemslagskraft, blive en bedre beslutningstager, specifikke mål som fx at blive den første kvinde på månen eller mere diffuse mål som retningen i ens karriere, privatliv e.l.

At gå til en coach er en personlig og livsforandrende investering. Her får drømme vinger og her bliver der taget afsæt til store spring.

Du kan læse mere om coaching her

Læs mere om stress og mentaltræning i nedenstående blogindlæg

Hvordan opstår stress og hvad sker der i kroppen?
Train your Brain
Her vokser træerne ind i himlen
Fra liggestol tilbage til kontorstol
Er yoga svaret på stress?
Om at stå på sidelinjen

Du er også velkommen til at melde dig ind MindTreats Facebook gruppe ‘Fra stress til indre styrke’ og få råd, hjælp stille spørgsmål til mig omkring stress samt sparre med ligesindet.