Her vokser træerne ind i himlen!

Vi bruger masser af tid på at træne vores kroppe, gøre dem stærke og sunde, men overser fuldstændig den enorme gevinst og det potentiale, der er ved at træne vores hjerne, styrke vores mentale sundhed og blive bevidst om vores tanker og om, hvad de gør ved os – mentalt og fysisk.

Det er vores hjerne, der styrer alt – her findes kontrolrummet. Al tankevirksomhed, styring af kropslige reaktioner, lagring af hukommelse etc. foregår her.  Med mentaltræning kan der laves justeringer i kontrolrummet og skabes store positive forandringer! Og det, bare ved at ligge og blunde på sofaen og høre et mentaltræningsprogram!

Jeg har prøvet det på egen krop – er gået fra sortseere til livsglad optimist. Har øget min total manglende tålmodighed og styrket både min selvtillid og mit selvværd betydeligt!  Og jeg har set det på andre! Handlingslammelse er blevet erstattet med handlekraft og sikkerhed. Dårlig samvittighed med fokus på det positive. Bekymringer og stress med ro og øget ‘pyt-grænse’, usikkerhed med klarhed og selvindsigt. Søvnløshed med dyb og rolig søvn, overskud og livskvalitet. Nervøsitet ved jobsamtale med ro og overskud og i sidste ende drømmejobbet. Flyskræk med rejseglæde….

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt! Og selvom resultaterne til tider er forbløffende er der ingen hokus pokus forbundet med det. Det er simpel ændring af tankespor i hjernen, så dine tanker ændres og justeres så de støtter dig – og så du styrer dem og ikke omvendt.

Hver gang vi tænker en tanke dannes der et neuralspor i hjernen. Så snart det spor er dannet er det nemmere at tænke den samme tanke igen end at tænke en ny. Har vi igennem årene tænkt den samme tanke flere gange dagligt, ja så dannes der en neuralforbindelse på størrelse med en firesporet motorvej. Det gælder både de gode og de negative tanker…

Under mentaltræning føres man ned i et lavere bevidsthedsniveau dvs. i stadiet mellem vågen og søvn. Her er vores kritiske filter slået fra så den lille indre negative stemme er sat ude af spil. Vi kender vist alle til det med at blive instrueret i at stille sig op foran spejlet og sige ’God morgen smukke, hvor ser du skøn ud i dag’, hvilket skulle fremme ens selvværd. Jeg har prøvet det selv… og ud over at det føles virkelig akavet at stå og tale til sig selv, så dukkede den lille stemme altid op med et modsvar à la:’ …yeah right – du ligner jo lort´. Så øvelsen havde faktisk modsatte effekt… Og det er lige præcis derfor at mentaltræning virker – her er den lille stemme blevet sat ud af spil, så den ikke kan gå ind og forstyrre os med negative modsvar.

Mentaltræning er en anerkendt forskningsbaseret træningsform, der kommer fra sportens verden, hvor den har været udbredt længe. Her bruges mentaltræning til at opbygge atleten mentalt og på den måde øge dennes personlige præstationsevner og troen derpå. Det er den sidste knap, der kan skrues på når både fysik og teknik er trænet til perfektion.

Der er så meget godt at hente i mentaltræning også for alle os andre. Vi kan bruge det til at blive bevidste om de tanker, der styrer os, så vi får mulighed for at vælge til og fra, så tankerne er støttende og ikke nedbrydende. Mentaltræning kan bruges til specifikke situationer som eksamen, foredrag, jobsamtale eller anden vigtig begivenhed, så den egentilstand man gerne vil have i situationen, trænes.

I en tid som vores, hvor der er så stor fokus på præstation og hvor mange føler dig sig tidspresset, er det helt afgørende at vi træner vores mentale robusthed. Hos MindTreat bruges mentaltræning i samspil med coaching til stressramte, så uhensigtsmæssige tankemønstrer, vaner og adfærd, bliver erstattet med nye, sundere og støttende. Og så der sikres hurtige positive forandringer med vedvarende effekt. Læs mere om mentaltræning her:

Vi bliver hvad vi tænker – så hvorfor ikke hjælpe tankerne på vej, så de bygger os op og støtter.

Her finder du flere blogindlæg om stress, mentaltræning og mindcoaching:
Hvordan opstår stress og hvad sker der i kroppen?
Train your Brain
Treat your Mind

Du er også velkommen til at melde dig ind i Facebook gruppen ‘Kom styrket ud af din stress’ og få råd, hjælp stille spørgsmål til mig omkring stress samt sparre med ligesindet.